FAQ2020-06-04T10:34:27+02:00

Frequently Asked Questions

Wat zijn office guiding solutions?2020-06-24T15:32:34+02:00

Met Office Guiding Solutions bieden wij technologische oplossingen om het efficiënte gebruik van je gebouwen en burelen te optimaliseren, te professionaliseren en de interne controle en beveiliging (naar GDPR vereisten) op punt te stellen. We maken hierbij gebruik van de zeer performante beheersoftware van LeftClick die compatibel is met alle veelgebruikte agenda- en FM-systemen. Zo bouwt onze oplossing naadloos verder op je huidige processen en systemen.

We combineren dit door professionele schermen, DeskGuide LED pods en RoomGuide-schermen te installeren op de juiste plaatsen in je bedrijf. Daarmee bieden we een hedendaagse beleving aan al je bezoekers en medewerkers.

Zo ben je zeker dat jouw kostbare kantoor- en vergaderruimte optimaal gebruikt wordt en zie je in één oogopslag de status van elke ruimte: wel of niet bezet, wel of niet ontsmet.

Onze Office Guiding Solutions helpen je ook om alle relevante boodschappen op de juiste plaats binnen jouw kantooromgeving te brengen: commerciële boodschappen, GDPR-proof omgang met bezoekersgegevens, veiligheidsboodschappen op de gewenste locaties in je bedrijf en interne boodschappen voor je medewerkers, bijvoorbeeld over verjaardagen, het menu in de kantine of aankondigingen van allerhande interne zaken.

En er is nog iets wat het geheel uniek maakt op onze markt: LeftClick biedt met één modulaire software 4 oplossingen en heeft daarbovenop het allerhoogste ISO beveiligingscertificaat behaald: ISO 27001).

Neem contact op voor een vrijblijvend gesprek, zodat we je onze visie kunnen laten zien over hoe jouw bedrijf beter en veiliger van visuele communicatie kan gebruik maken en je de kosten van kantoorhuur kan verlagen.

Waarom is het beveiligen van digital signage schermen belangrijk?2020-05-29T19:54:31+02:00

Omdat je ongetwijfeld niet wil dat iemand via jouw digital signage oplossing een virus op je netwerk brengt om zo alles plat te kunnen leggen.-

Ransom software is helaas uitgegroeid tot een makkelijk verdienmodel van criminelen. Bepaalde al dan niet terroristische (actie)groepen willen maar wat graag jouw netwerk overnemen om op het juiste moment hun boodschap te brengen.

Online videomeetings die verstoord worden door pornografische content zijn een PR-ramp, zowel voor de gebruikers van de software als voor hun klanten. De recente aanvallen op de netwerken van Picanol, van enkele gemeentebesturen en van ASCO Zaventem bewijzen dat de criminelen de zwakke punten van grote bedrijven en organisaties weten te vinden. We mogen dit gevaar dus niet onderschatten.

Bovendien zijn alle (signage)schermen die op één of ander manier zijn gekoppeld met jouw netwerk potentiële ingangen tot dat netwerk. Even ongemerkt een USB stick inpluggen en het kwaad is geschied. Het gevaar loert dus niet alleen op het internet en bij andere externe IT toegangen. De praktijk leert dat een aanval veelal van binnenuit geïnitieerd wordt, om dan controle te hebben en na enkele weken of maanden de echte actie te starten.

Tot slot willen we nog het voorbeeld geven van een grote Nederlandse universiteit die vorig jaar het slachtoffer is geworden van een succesvolle ransom-aanval. De enige toepassing die is blijven werken na de aanval was de digital signage van LeftClick!

Hoe kan ik mijn kantooromgeving beter en professioneel beheren in Covid-19-tijden?2020-06-30T15:44:04+02:00

Classo biedt een reeks toepassingen waarmee je jouw bedrijf op een professionele manier kan afstemmen op de wereld tijdens en na Covid-19.

Je weet dat een veiligheidsboodschap en een pompje met ontsmettende gel aan de ingang van je bedrijf niet volstaan.
Hoe pak je dit dan aan? En wat met social distancing en het schoonhouden van vergaderzalen en flexplekken?

Hier biedt Classo twee oplossingen die voortbouwen op hetzelfde concept van onze Office Guiding aanpak.

Met DeskGuide heb je altijd inzicht in de actuele bezetting van jouw pand. Het systeem laat je in een oogopslag zien wie precies aanwezig is in elke ruimte.

DeskGuide helpt je medewerkers zich aan de anderhalvemeterregel te houden:

 • Het geeft aan welke werkplek geboekt mag worden, rekening houdend met 1,5 meter afstand
 • Het signaleert wanneer een werkplek na gebruik ontsmet moet worden.
 • Schoonmakers kunnen een werkplek na reiniging weer “vrij” geven.
 • Aan de verlichtingskleur zien je medewerkers op afstand of werkplekken vrij en veilig zijn om te werken.

De Hygiepole-zuil is ontworpen om de hygiëne, de veiligheid en communicatiestroom bij bedrijven, gezondheids-instellingen en scholen te verbeteren.
Met Hygiepole bescherm je jouw omgeving. Tegelijkertijd kun je jouw boodschap via het ingebouwde 21-inchscherm overdragen. Die kan je uiteraard combineren met marketingboodschappen om jouw producten en aanpak in de verf te zetten. Zo verdien je de kost van de HygiePole terug.

Waaruit bestaat Hygiepole?

 • een dispenser voor ontsmettende schoonmaakdoekjes en/of
 • een dispenser voor ontsmettende spray
 • een vlamdovende afvalbak
 • een 21-inchscherm met ingebouwde LeftClick player
 • volledig geïntegreerd met LeftClick narrowcasting, RoomGuide, DeskGuide en VisitorGuide
 • ICT normering ISO 27001 en NEN7510

En dankzij onze jarenlange ervaring met logistieke processen rond het monitoren en vervangen van verbruiksgoederen, zoals printertoners, zorgen wij ook voor levering van de navulling op de juiste plaats en op het juiste moment.

 

Hoe kan ik ecologischer printen?2020-05-29T19:55:56+02:00

Classo heeft als doelstelling om zo ecologisch mogelijk om te gaan met printing.

Vanuit alle oogpunten bekijken we hoe we de ecologische voetafdruk van je bedrijf kunnen verkleinen: minder toestellen, minder nutteloze prints, minder verbruik.

Bij de keuze van onze leveranciers letten we niet alleen op de milieuvriendelijkheid van de toestellen zelf, maar ook van de processen die ze hebben uitgewerkt om de hele keten van productie tot verwerking circulair te maken. En hoe hun technologie steeds meer toelaat om anders en beter te werken, ook ecologisch.

Hoe kan ik mijn printkost doen dalen?2020-06-22T22:28:37+02:00

Bij Classo maken we een analyse van je print- en scanbehoeften. We plaatsten de juiste toestellen op de juiste plaats, met bij voorkeur zo veel mogelijk werkgroep-toestellen die door meerdere collega’s gebruikt worden. Zo heb je in je bedrijf uiteindelijk minder toestellen nodig.

 • We monitoren automatisch de status van de toestellen.
 • We beheren zelf de verbruiksgoederen. Zo heb je altijd de juiste hoeveelheid in huis.
 • Als we een technisch probleem niet vanop afstand kunnen oplossen, sturen we binnen de 8 werkuren één van onze techniekers ter plaatse.
 • We maken een prijs per afgedrukte pagina, zonder bijkomende kosten.
 • We kunnen kleurenafdrukken vermijden of zelfs blokkeren.
 • We kunnen prints “vasthouden” tot de gebruiker zijn pincode ingeeft. Zo vermijd je nutteloze afgedrukt papier dat bij de printer blijft liggen.

We kunnen ook een volledig beheersysteem plaatsen, zodat iedereen met zijn badge kan printen en scannen. Dat kan op eender welke printer die op hetzelfde netwerk zit, ook als die op een andere locatie staat. Als ICT beheerder van de software kan je rechten toekennen aan elke gebruiker en een set-up maken voor elke gebruiker, zodat die zijn eigen gepersonaliseerde workflow heeft op het toestel waar hij inlogt.

Kortom, samen met jouw ICT-verantwoordelijke beheren wij de infrastructuur die jouw inkomende en uitgaande documenten verwerkt. Vroeger was de vraag: welk toestel kopen we aan? Vandaag bekijken wij het end-to-end geheel van documenten die je binnenkrijgt en die buitengaan, voor we samen met jou naar de deeloplossingen kijken zoals een multifunctionele printer of een scanning-oplossing. Daarom noemen we het Managed Document Solutions.

Meer info?

Wat is de echte kost van mijn printen?2020-06-22T22:29:33+02:00

Veel mensen baseren hun printkost op de aankoopprijs van de printer. Daarom houden tal van fabrikanten en online verkopers de prijs van hun toestel zo laag dat het bijna gratis is. Ter compensatie rekenen ze dan onredelijk veel voor verbruiksgoederen zoals toner.

Reken maar eens uit hoeveel één print je kost als je de aankoopprijs van je toner deelt door het aantal pagina’s dat je uit je tonerfles krijgt. Dat aantal pagina’s is trouwens berekend op een standaard ISO document; dat is een standaard brief met ongeveer 5% bedekking van het blad. Met kleurenpagina’s zit je al gauw aan 20% bladvulling.

Maar vergeet niet dat je voor je printer nog heel wat bijkomende kosten hebt.

Wat kost het je

 • als een printer defect is en je dus niet kan printen (een offerte, een contract …)?
 • als een vertrouwelijk document op de printer blijft liggen en door je medewerkers gelezen wordt?
 • als afgedrukte documenten niet gebruikt worden en op de papierstapel belanden?
 • als iemand je prints meeneemt en je opnieuw moet printen?
 • als toners in de hoek van een kast blijven liggen?
 • als er onnodig kleurenprints gemaakt worden, die 10 keer duurder zijn dan zwart-wit?

 

Meer info?

Is printen niet voorbijgestreefd?2020-06-24T15:33:09+02:00

Ondanks de hype van het “paperless office” in het begin van dit millennium zien we dat printen nog lang niet dood is. Wereldwijde studies tonen ook nog geen drastische daling aan in het totaal aantal afdrukken wereldwijd.

Bij Classo zijn we er wel van overtuigd dat printen zal verminderen naargelang generaties het meer en meer gewend zullen worden om met andere technologieën te werken voor het lezen en verwerken van grotere documenten, terwijl de technologieën zelf zullen evolueren om dit nog comfortabeler te maken.

Daarom bieden we de dienst Managed Document Solutions aan, waarbij een technologie-onafhankelijke, lange-termijnvisie over documentenbeheer onze leidraad is, waar we (als technologie-onafhankelijk bedrijf) jou en je medewerkers zullen ondersteunen om de technologische evolutie te maken, ook al betekent die evolutie steeds minder printen.

Hoe kan ik al die inkomende en uitgaande documenten beter verwerken?2020-05-29T19:55:34+02:00

Met onze Managed Document Services bekijken we het geheel van jouw inkomende en uitgaande documenten en bouwen we samen met jou aan de meest efficiënte manier om die te verwerken.

Bekijk onze (multifuntionele) printers als een “hub” die jouw binnenkomende papieren documenten kan afdrukken of digitaliseren voor verdere verwerking binnen je bedrijf en die je buitengaande documenten kan afdrukken (in het formaat en met de afwerking die jij wil: facturen, offertes …) of faxen.

Aangevuld met onze Document Management software van Comax kunnen we dan de digitale of gedigitaliseerde documenten zo uitlezen en in je achterliggende systemen invoeren dat je een gigantische tijdswinst boekt en dat de marge voor fouten bij verwerking drastisch verkleint.

Notaris, advocaat, KMO, hospitaal of groot logistiek bedrijf …, wij hebben de expertise om jou (complete of gedeeltelijke) oplossingen te bieden om de verwerking van documenten en van hun inhoud op een makkelijke, juiste en efficiënte manier te verwerken en beheren.

De kip met het gouden ei? Voor ons is het jarenlange expertise en kennis, gekoppeld aan gezond verstand.

Wat betekent interactief vergaderen?2020-06-29T19:54:37+02:00

Als we onze klanten technologie aanbieden, stellen we altijd deze twee vragen: hoe maken we het delen van informatie veiliger, makkelijker en beter en hoe gebruiksvriendelijk kunnen we dat doen?

Met onze Interactive Meeting Solutions kunnen onze klanten, van vrije beroepen over KMO’s tot grote bedrijven, op een stapsgewijze en makkelijke manier informatie en bronnen (pc, tablet of smartphone) delen, zowel binnen een vergaderzaal als met deelnemers op afstand.

Hoe zit dat concreet in elkaar?

 • Op een heel makkelijke en 100 % veilige manier geef je medewerkers en bezoekers toegang tot de vergadering en de schermen. Daarbij zijn geen codes vereist.
 • Je kan aantekeningen maken op een blanco scherm zoals je vroeger op een flipchart deed. Achteraf kan je makkelijk alles delen via mail of QR code. Zo blijven geen vertrouwelijke notities hangen op de flipchart.
 • Je kan vanop het scherm aantekeningen maken op de documenten die je deelt: technische plannen, een presentatie die je samen maakt, …
 • Via professionele videoconferentie-apparatuur, op maat en op schaal van de vergaderzaal, kan je deelnemers op andere locaties laten deelnemen aan je vergadering op kantoor. Daarbij maakt het niet uit welke videoconferentie-software die de andere partij heeft.
 • Deelnemers op afstand die kunnen ook eenvoudig deelnemen aan die vergadering. Ook zij kunnen aantekeningen maken op het scherm, inhoud delen, praten en hun camera delen, alsof ze in de vergadering aanwezig zijn.
 • Voor onze Interactive Meeting Services hebben we een selectie aan technologieën gecreëerd waarmee “minder ICT begaafde” medewerkers vlot zullen kunnen werken.

Kortom: echt, makkelijk, interactief, efficiënt vergaderen. Wij leveren de beveiligde technologie (hardware en software), de ondersteuning en de opleiding; jij stapt met je medewerkers op een naadloze manier de nieuwe wereld in.

Dat betekent voor Classo echt interactief vergaderen.