Weet jij hoeveel er in jouw bedrijf geprint en gescand wordt? En om welke documenten het precies gaat?
De meeste bedrijven spenderen zo’n 3 procent van hun omzet aan alles wat met documenten te maken heeft (printen, archiveren, scannen etc.), dus een duidelijk zicht hebben op de printbehoeften en het printgedrag van je medewerkers is geen overbodige luxe. Misschien worden lang niet alle multifunctionals binnen je bedrijf effectief genoeg gebruikt om hun aanwezigheid te verantwoorden – de meeste bedrijven printen bijvoorbeeld minder dan 1 procent in A3-formaat. En ongetwijfeld zijn er ook medewerkers die maar al te vaak (in kleur) afdrukken, zonder dat het echt nodig is.

Een printaudit is daarom onmisbaar voor bedrijven die efficiënter willen printen en scannen. Een printaudit brengt in kaart welke documenten door je bedrijf stromen en kent er een bepaalde levensduur en financiële waarde aan toe.

Verder wordt er onderzocht of je huidige printerpark moet worden uitgebreid of geconsolideerd om aan de reële printbehoeften te voldoen. Op basis van al die informatie komt een printbeleid of ‘print policy’ tot stand en worden de relevante software-oplossingen voorgesteld.